Plavi voz, luksuz u stilu Josipa Broza

Jedan od najčuvenijih vozova ove vrste u svetu, „voz mira“, poznatiji kao Titov Plavi voz danas, uglavnom u specijalnim prilikama, krstari prugama lepe Srbije. Uređen je u stilu Art Deco-a i do danas je sačuvan u potpuno autentičnom obliku i u stanju kakav je bio u vreme maršala Broza.

GRB JUGOSLAVIJE Plavi voz, luksuz u stilu Josipa BrozaDo smtri njegovog gospodara, osim druga Tita i Jovanke, vozio je i mnogobrojne visoke funkcionere i strane državnike kao što su Engleska kraljica Elizabeta II, car Etiopije Haile Selasije, premijerka Indije Indira Gandi, generalni sekretar CKKP SSSR-a Leonid Brežnjev, kontroverzni rumunski predsednik Nikolae Čaušesku, još uvek aktuelni libijski lider Moamer el Gadafi, grčki kralj Pavle, poslednji princ Irana Reza Pahlavi, i mnogi drugi.

Plavi voz je izgrađen sada već davne 1959. godine, za specijalne potrebe predsednika/maršala Tita koji ga je koristio za putovanja i prijeme stranih državnika i državnih delegacija. Voz je projektovan tako da zadovoljava sve uslove za ugodan boravak i sve protokolarne obaveze tokom putovanja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

tito Plavi voz, luksuz u stilu Josipa BrozaKompozicija voza sastavljena je od više vagona koji se kombinuju prema potrebi i čak četiri različite lokomotive koje su takođe promenjljive. Tri lokomotive: „Kozara“, „Neretva“ i „Drina“ su jedinstvene u celom svetu. To su dizel-lokomotive serije JŽ 761 V 300 sa hidrauličnim prenosnikom snage. Proizvedene su u Nemačkoj 1957. godine specijalno za Plavi voz. Četvrta je Parna lokomotiva serije JŽ 11 proizvedena 1947.godine u fabrici MAVAG u Budimpešti. Vučena sredstva tj. vagoni građeni su uglavnom u Goši u Smederevskoj Palanci i fabrici „Boris Kidrič“ u Mariboru.

Najčuveniji je Titov salon u kome se nalazi radna soba sa bibliotekom. Tu su i dve spavaće sobe, kupatilo, kao i paralelni, uski hodnik, koji povezuje prostoriju za tajne i poverljive razgovore sa kabinama za Titovu ličnu poslugu te omogućuje kružno kretanje po vagonu.
Maršalsko kupatilo opremljeno je luksuznim sanitarijama: velikom porcelanskom kadom, wc šoljom i bideom, kao i dva lavaboa sa foteljama: kožnom za Tita i satenskom za Jovanku.slika4 Plavi voz, luksuz u stilu Josipa Broza

Unutrašnjost voza urađena je uglavnom u drvetu. Korišćeni su mahagoni, kruška i orah, a Titova radna soba ukrašena je rezbarijom od ružinog drveta. Saloni i hodnici su dekorisani kvalitetnim materijalima (vunenim tepisima, plišom i svilom).

Glavni deo kompozicije Plavog voza čine: predsednikov apartmanski salon, svečani konferencijski salon, vagon-restoran, centralna kuhinja, apartmanski salon za goste, kola za spavanje i energetska kola. Ostatak voza, koji se nalazi u depou u Topčideru, obuhvata, pored ostalog, šest vagona za spavanje, tri vagona za prevoz automobila i vagon-kuhinju.slika1 Plavi voz, luksuz u stilu Josipa Broza

Ukoliko želite da uživate u komforu Plavog voza možete ga iznajmiti na minimum 12 sati ali, budući da će vas to preskupo koštati, iskoristite neku od čestih prilika da ga obiđete (kao što je npr „Noć muzeja“ i sl.) a za egzotična i romantična putovanja u „Orient express“ stilu zadovoljite se vozom „Romantika“ ili „Šarganska osmica“.

Postavi na Fejs

One Response to "Plavi voz, luksuz u stilu Josipa Broza"

  1. […] voza javnog preduzeća „Železnice Srbije“. U prethodnom čanku pisali smo o Titovom Plavom vozu, jednom od tri muzejska voza koja privlače neverovatnu pažnju turista, kako domaćih, tako i […]